مجله خبری وینستون

مجله خبری وینستون

دسته اول ترین مطالب وب فارسی
مجله خبری وینستون

مجله خبری وینستون

دسته اول ترین مطالب وب فارسی

آنچه در ارتباط با ویروس کرونا نمیدانیم

ویروس‌های کرونا گروه بزرگی از ویروس‌ها هستند که می‌توانند حیوانات و انسان‌ها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتی‌های تنفسی شوند؛ این ناراحتی‌ها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروس‌های کرونای حیوانی، انسان‌ها را آلوده می‌کنند و سپس بین آنها سرایت پیدا می‌کنند. شاید ویروس SARS (نشانگان تنفسی حاد) در سال 2002 الی 2003 را به خاطر بیاورید؛ این ویروس نمونه‌ای از ویروس کرونا بود که از حیوانات به انسان‌منتقل شد. یکی دیگر از موارد مهم و جدیدتر نژاد ویروس‌کرونا، MERS (نشانگان تنفسی خاورمیانه) نام دارد که در سال 2012 در خاورمیانه کشف شد و به گفته دانشمندان این ویروس ابتدا از شتر به انسان انتقال پیدا کرده است.

کروناویروس ها در کلاس (خانواده) ار ان ای داران تک رشته ای خطی ای هستند که زنوم آن ها مستقیماً به‌صورت ام ار ان ای عمل می کنند. بنابر این از لحاظ خانوادگی و عملکرد ژنومی، شباهت بسیاری با خانواده پیکورناویروس ها دارند که از خانواده پیکورناویروس ها می توان به رینوویروس (ویروس سرماخوردگی) اشاره کرد.اما، آنها تفاوت های زیادی نیز دارند. تفاوت عمده و چشمگیر کوروناویروس ها با پیکورناویروس ها، در داشتن پوشش می باشد.

با توجه به اینکه نوع ژنوم کروناویروس ها مستقیماً بعنوان ام ار ان ای عمل می کند، پس برای بیان شدن نیازی به پیرایش و رونوشت ترجمه (نوع یک-دی ان ای به ار ان ای) ندارند، از این رو سریعتر می توانند مورد رونوشت قرار گیرند ، بدون آنکه واسطه ای وجود داشته باشد.

این سرعت زیاد در سرماخوردگی معمولی و تمامی زیرگروه های کلاس مذکور (ssRNA ، عمل مستقیم به‌صورت mRNA) نیز مشاهده می شود که دلیل آن همین موردی است که پیشتر توضیح دادیم.

گزارش میدانی خبرنگار همشهری از ۴ بیمارستان‌تهران نشان می‌دهد میزان ورودی بیماران مبتلا به کرونا کاهش محسوسی داشته با این وجود مسئولان بیمارستان‌ها از پایان احتمالی قرنطینه و آغاز پیک بعدی شیوع بیماری نگران‌ هستند، آنها می‌گویند نباید تجربه اردیبهشت تکرار شود.
ساعت ۹:۳۰ شب؛ بیمارستان شهدای هفتم‌تیر: جز بوق‌ ممتد دستگاه‌ها، صدای دیگری نمی‌آید. ۲ ردیف تخت پشت دیوار نایلونی شانه به شانه هم نشسته‌اند و حالا نفسی تازه می‌کنند. از یک هفته پیش، بیماری سر بر بالین‌شان نگذاشته. کسی تکانشان نداده، قلبی نایستاده و ناله‌هایی شنیده نشده است.
آی‌سی‌یوی ۳ بیمارستان شهدای هفتم‌تیر آرام است. ۴ بیمار آن طرف نایلون‌ها روی تخت‌های ویژه بستری‌اند و این ساعت از شب، در خوابند. بخش، ۹ تخت دارد و چند روز مانده به پایان قرنطینه ۲هفته‌ای تهران، ۵ تخت آن خالی است. درحالی‌که تا هفته پیش تمام این تخت‌ها پر بود. محمد خراسانی، کارشناس بیهوشی و مسئول شیفت شب ‌آی‌سی‌یو ۳ می‌‌گوید وضعیت در مقایسه با هفته گذشته، تفاوت قابل‌توجهی داشته است.

واکسن:

شرکت «سینوواک بیوتک» دومین واکسن محصول چین و سومین واکسن در جهان برای مقابله با ویروس کرونا را در در هفته‌های آینده وارد مرحله سوم کارآزمایی بالینی می‌کند.

به گزارش رویترز، با وجود اینکه چین از نظر تولید واکسن در مقایسه با استانداردهای جهانی کند است، اما در مورد تولید واکسن کرونا تمامی امکانات بخش دولتی، بخش خصوصی و ارتش را به خدمت گرفته است.

البته مهار ویروس در چین امکانات این کشور برای کارآزمایی بالینی واکسن را در مقیاس وسیع محدود می‌کند، و تاکنون فقط تعداد معدودی از کشورها همکاری با چین در این زمینه را پذیرفته‌اند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد